Παγωτό χωρίς τύψεις και χωρίς ζάχαρη!

by - Ιουλίου 04, 2019

         

Τον τελευταίο καιρό ψάχνομαι γενικότερα για να βρώ υγιεινές συνταγές γιατί τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έχω καταναλώσει τόνους ζάχαρη από γλυκά!
Από την στιγμή λοιπόν που μπήκα στην διαδικασία της σωστής διατροφής και άσκησης (όχι ότι δεν έχω σαν άνθρωπος και εγώ την cheat day) προσπαθώ να βρίσκω εναλλακτικές λύσεις,νόστιμες,υγιεινές και όσο το δυνατό με τις λιγότερες θερμίδες!
Ευτυχώς που υπάρχει και το μέσω διαδικτυώσης (σοφός άνθρωπος αυτός που το εφηύρε και μας κάνει την ζωή μας πιο εύκολη) όπου μπορούμε να δούμε και να κατεβάσουμε οτιδήποτε θέλουμε από όλο αυτόν τον πλανήτη που ονομάζουμε Γή!

Πάμε λοιπόν στο προκείμενο της υπόθεσης το οποίο είναι μια πεντανόστιμη,δροσιστική,υγιεινή,γρήγορη,χωρίς ζάχαρη συνταγή που πραγματικά θα την λατρέψετε με πολύ λίγα υλικά!

Πρόκειται λοιπόν για ένα παγωτό που έχει σαν βάση το αβοκάντο και το γάλα καρύδας!

  Ναι λοιπόν καλά διαβάσατε χωρίς αβγά,κρέμες γάλακτος και ζαχαρούχα γάλατα (όχι δεν είναι νόστιμα αλλά είπαμε,παχαίνουυυυννν)!

Πάμε λοιπόν να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε για την συγκεκριμένη συνταγή και την εκτελεσή της!

     ΥΛΙΚΑ:
  • 2 ώριμα αβοκάντο 
  • 400 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
  • 80 γρ κακάο
  • 200 ml σιρόπι αγαύης ή μέλι
  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας υγείας 
  • 2 γρ αλάτι
  • 1 κ.γ φυσική βανίλια ή μια βανιλίνη

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ!
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας ,το κακάο,την βανίλια,το αλάτι και το μέλι ή την αγαύη!
Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί!
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη αγαύη ή μέλι εάν το επιθυμούμε (αν και δεν θα χρειαστεί θα δείτε ότι είναι μια χαρά).
Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε!
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο σκεύος ή ότι έχετε τελοσπάντων και αδειάζουμε το μείγμα μας!

Παγώνουμε στην κατάψυξη και πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε λίγη ώρα έξω να ξεπαγώσει και καλή σας απόλαυση!

TIP: Μπορείτε επίσεις να το πασπαλίσετε με λίγο καρύδι ή αμύγδαλο τριμένο!!!



Θα χαιρόμουν πολύ αν το φτιάξετε να μου γράψετε αν σας άρεσε και αν κάνατε κάποια δική σας παραλλαγή!!!

 



You May Also Like

0 σχόλια

Εσείς τι λέτε???

INSTAGRAM@valia_bacandrea